Most itt jár: Főoldal :: Lazzarin kávé blog :: A koffein

KÖSZÖNTJÜK!

Az elmúlt jó néhány évszázad alatt a kávézás mindennapjaink részévé vált. Reggel a kávé illatára ébredünk, munka közben ez ad nekünk energiát, a nap zárásaként pedig ismét egy újabb csésze zamatos nedű biztosítja számunkra a regenerálódást. Élvezze ön is, a Lazzarin kávék adta élményeket.

Kapcsolat

  • Email: csanaki@vnet.hu
  • Mobil: 0630 946 06 09 

A koffein

A kávé legismertebb hatóanyaga a koffein néven ismert alkaloid. Koffeint a kávén kívül kis mértékben tartalmaz a tea, a kóladió és a kakaó is. A koffein fokozza a szívműködést, az anyagcserét és a légzést, növeli a vérnyomást és a vérkeringési sebességet, tágítja az agyi ereket, szűkíti a bélben levő ereket, vizelethajtó. 

Megszünteti az álmosságot, javítja a hangulatot, stimulálja az agykérget, gyorsítja a gondolkodást, átmeneti teljesítménynövekedést idéz elő, amelyet rohamos teljesítménycsökkenés követ. Egy csésze kávé elfogyasztása után 5 perc múlva a test szinte minden szövetében kimutatható a koffein. Koncentrációja kb. félóra alatt eléri a maximumot, majd lassan lecsökken. 3-6 óra múlva a koncentráció mintegy a fele a maximumnak. Nagy koffeinadag (kb. 300 mg fölött) kézremegést, vértolulást, szívtáji nyomást okoz.

A koffein mellett a kávéban sokféle sav is található, amelyek a kávé ízét befolyásolják. Például a csokoládé ízért a 2-metil-valeriánsav, a karamell ízért a piroszőlősav a felelős.

A hónap sztárja!
Sanremo Verona kávéfőző

Jellemzők:

  • 2 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval, TCS*
  • 3 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval, TCS*
  • 2 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval
  • 3 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval
Megosztás
Kapcsolat
    Email: csanaki@vnet.hu
    Mobil: 0630 946 06 09 
Lazzarin Kávé