Most itt jár: Főoldal :: Lazzarin kávé blog :: A „kotyogó” és a filteres kávéfőzés

KÖSZÖNTJÜK!

Az elmúlt jó néhány évszázad alatt a kávézás mindennapjaink részévé vált. Reggel a kávé illatára ébredünk, munka közben ez ad nekünk energiát, a nap zárásaként pedig ismét egy újabb csésze zamatos nedű biztosítja számunkra a regenerálódást. Élvezze ön is, a Lazzarin kávék adta élményeket.

Kapcsolat

  • Email: csanaki@vnet.hu
  • Mobil: 0630 946 06 09 

A „kotyogó” és a filteres kávéfőzés

A Kárpát-medencében a mai napig a legelterjedtebb kávéfőző az ún. „kotyogó” , amelyben a víz alulra kerül, s fölé egy szűrőbe töltik a kávét. A forró víz szinte átpréselődik a kávérétegen, s kioldja az őrölt kávéból a hatóanyagokat és az aromákat, majd a felső részből a kész kávét ki lehet önteni. 

A nevét onnan kapta, hogy a csőben, amin keresztül kifolyik a kávé, egy súly található ami a kávé főzése közben kotyogó hangot ad (nem mindegyik kávéfőző kotyógó, ami úgy is néz ki): a főzés közben a gőz megnövekedett nyomása felemeli a súlyt, a kávé kifolyik a felső tároló edénybe, majd a nyomás csökkenésével a súly visszaesik a helyére. Ezel a módszerrel nagyobb nyomást, így aromában és koffeintartalomban is erősebb kávé érhető el.

A filteres kávéfőzők szintén otthoni használatra valók, a filterbe tett kávét öntik le forró vízzel. Az eredmény: sokkal gyengébb kávé, mint a kotyogónál.

A hónap sztárja!
Sanremo Verona kávéfőző

Jellemzők:

  • 2 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval, TCS*
  • 3 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval, TCS*
  • 2 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval
  • 3 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval
Megosztás
Kapcsolat
    Email: csanaki@vnet.hu
    Mobil: 0630 946 06 09 
Lazzarin Kávé