Most itt jár: Főoldal :: Lazzarin kávé blog :: Az Eszpresszókávé

KÖSZÖNTJÜK!

Az elmúlt jó néhány évszázad alatt a kávézás mindennapjaink részévé vált. Reggel a kávé illatára ébredünk, munka közben ez ad nekünk energiát, a nap zárásaként pedig ismét egy újabb csésze zamatos nedű biztosítja számunkra a regenerálódást. Élvezze ön is, a Lazzarin kávék adta élményeket.

Kapcsolat

  • Email: csanaki@vnet.hu
  • Mobil: 0630 946 06 09 

Az Eszpresszókávé

Eszpresszókávéról (röviden: presszókávé) akkor beszélünk, ha a 88-92 °C-os vizet 9 atmoszféra nyomással préseli át az erre alkalmas gép, a mintegy 7 g őrölt kávéból készült, tömörített “pogácsán”, 20-30 másodperc alatt. Az eredmény 25-35 ml főzet. 

Az italt az olaszok “espresso”-nak nevezik. A rövidebb eszpresszót risztrettónak, a hosszabbat lungónak hívják. Ezek szolgálnak alapul a cappuccino, a macchiato, a latte macchiato és számos más kávéital készítéséhez. A megfelelő minőségű kávéból a fenti paraméterek betartásával készített presszókávé tetején 2-4 mm vastagságú, hosszabb ideig megmaradó sűrű hab (crema) képződik.

A hónap sztárja!
Sanremo Verona kávéfőző

Jellemzők:

  • 2 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval, TCS*
  • 3 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval, TCS*
  • 2 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval
  • 3 karos, digitális kijelzővel, vízlágyítóval
Megosztás
Kapcsolat
    Email: csanaki@vnet.hu
    Mobil: 0630 946 06 09 
Lazzarin Kávé